Lachmeditatie

Lachen is leven

Als je jezelf durf te laten gaan in de lach dan ben je pas echt lief voor jezelf. Wat Dhiraj van Rossum ook altijd zegt “Lachen is liefde” en dat klopt als een bus.

Op het eigentijds festival in 2008 heb ik een lachmeditatie bij haar gedaan en zij heeft mij hierdoor geraakt en geïnspireerd om de lach door te geven.
Lachmeditatie is een vorm van meditatie, oorspronkelijk afkomstig uit India waarbij het lachen je in het hier en nu brengt en de stilte daarna deze ervaring verdiept.

Tijdens de lachmeditatie ook wel een lachworkshop of lachsessie genoemd lach je zomaar, zonder reden. Gewoon omdat het heerlijk is om te lachten. Je lacht met elkaar, niet om elkaar. Als je voluit lacht stopt het denken vanzelf.
Je ervaart dat je bent in het hier en nu.

Een lachmeditatie bestaat uit drie onderdelen, die enkele malen herhaald worden.

Je begint eerst met het losmaken van het lichaam, door enkele rek- en strekoefeningen

Daarna volgt het lachen. Je krult je mondhoeken op, er verschijnt een glimlach en voordat je het weet schuddebuiken van het lachen.

Tenslotte volgt de stilte. Voel hoe ontspannen je bent en geniet van het moment van de rust en van de ruimte.

Voor wie is de lachmeditatie?
De lachmeditatie is voor iedereen, voor bedrijven, organisatie, teambuilding, congres of voor particulieren.

Prijs
Geen groep is gelijk. Het aantal deelnemers, de duur van de workshop, de locatie in het land; het speelt allemaal een rol bij de prijs. Kortom: de prijs is maatwerk.

Deze lach die je hoort is van Dhiraj van Rossum.

www.ramonblok.nl  2020© Alle rechten voorbehouden.